Opplegget tar utgangspunkt i naturen rundt Østensjøvannet i Oslo – for å forklare hvordan byer og mennesker preger og forvalter det biologiske mangfoldet i og rundt storbyene. Gjennom samarbeid, kreativitet og kritisk tenking skal elevene blant annet utforske og kartlegge artene som trives i nærmiljøet, bli kjent med trusler mot det biologiske mangfoldet, samt få kjenne på arealforvaltningens mange og vanskelige dilemmaer.
• Samarbeide i grupper for å kartlegge planter, sopp, lav, insekter og virveldyr i nærmiljøet ved hjelp av en tilpasset ruteanalyse, artsjakt og håndbøker.
• Gjennomgang av arters imponerende tilpasninger til urbanisering; hvilke arter kan og kan ikke overleve i det travle bylivet?
• Utforske trusler mot bærekraftige økosystemer og biologisk mangfold, samt bli kjent med hvordan lokalt, globalt og tverrfaglig samarbeid er nødvendig for å ivareta naturressurser for fremtiden.
• Gruppene skal få prøve seg som arealforvaltere i Oslo kommune, og må samarbeide for å ivareta både naturens og menneskers interesser underveis i byutviklingen.
Varighet: ca. 3 timer
Sted: Østensjøvannet i Oslo
Les mer om våre undervisningsopplegg her
Ta kontakt med oss for å bestille dette undervisningsopplegget i skjemaet under eller pr. epost til post@vatmarkoslo.no