Opplegget tar utgangspunkt i naturen i nærmiljøet og tar elevene med på en spennende reise i insektenes mangfoldige verden. Elevene får møte de små dyrene på nært hold, lære om insektenes mange roller i naturen og lære å skille ulike småkryp fra hverandre. Innholdet varierer etter hvor opplegget holdes. Noen av aktivitetene dagen kan inneholde er:

• Naturveilederen forteller om insektenes viktige rolle i naturen med fokus på noen utvalgte grupper og deres livshistorier, blant annet pollinerende insekter.

• Insektjakt. Vi leter med håv, lupe, samleglass og andre verktøy etter ulike insekter og småkryp i naturen. Vi bruker enkle bestemmelsesnøkler for å finne ut hva vi har oppdaget.

• «Sett bena på dyret»-lek: En lek i grupper, hvor riktige kroppsdeler skal settes sammen til riktig dyr, f.eks. bein, vinger m.m.

• Pollinator-lek

Varighet: ca. 3 timer

Sted: Østensjøvannet i Oslo eller Lilløyplassen på Fornebu

Les mer om undervisningsoppleggene våre her.

Fant du ikke riktig alternativ? Kontakt oss i skjemaet under med deres ønsker.

  Informasjon

  Vårt besøkssenter har to avdelinger, en ved Østensjøvannet i Oslo og en på Fornebu i Bærum. Ved begge avdelingene arrangerer vi spennende aktiviteter for hele familien, og vi tilbyr undervisning for barnehager, skoler og andre interesserte grupper.

  Begge våre avdelinger er miljøsertifisert.

  Avdeling Østensjøvannet

  Enebakkveien 278B, 1187 Oslo

  Avdeling Lilløyplassen

  Tornsangerveien 27, 1360 Fornebu