Nøtteskrike

Østensjøvannet har et rikt fugleliv med over 200 besøkende arter gjennom året. Opplegget tar utgangspunkt i dette mangfoldet og hvordan fuglene er tilpasset miljøet rundt seg. Eksempler på hva dagen kan inneholde er:

• Forelesning: Temaer som blir tatt opp er blant annet hva som skiller fugler fra andre dyr, hvordan fugler har tilpasset seg ulike miljøer, fuglelyder, miljøproblemer som truer fuglelivet og viktigheten av våtmark.

• Nebblek: Utendørs aktivitet hvor elevene skal kombinere ulike fugler med hva de spiser ved å se på hvilken type nebb de har.

• Tur til Østensjøvannet for å se og lytte etter fugler.

• Fuglebingo: Bingobrett med bilder av ulike fuglearter som vi kan se i området. Elevene skal krysse av for artene de observerer. Elevene lærer å kjenne igjen ulike fuglearter og å bruke kikkert.

Varighet: ca. 3 timer

Sted: Østensjøvannet i Oslo

Les mer om undervisningsoppleggene våre her

Fant du ikke riktig alternativ? Kontakt oss i skjemaet under med deres ønsker.

  Informasjon

  Vårt besøkssenter har to avdelinger, en ved Østensjøvannet i Oslo og en på Fornebu i Bærum. Ved begge avdelingene arrangerer vi spennende aktiviteter for hele familien, og vi tilbyr undervisning for barnehager, skoler og andre interesserte grupper.

  Begge våre avdelinger er miljøsertifisert.

  Avdeling Østensjøvannet

  Enebakkveien 278B, 1187 Oslo

  Avdeling Lilløyplassen

  Tornsangerveien 27, 1360 Fornebu