Meny

Veibeskrivelse til Østensjøvannet

Østensjøvannet og besøkssenteret på Bakkehavn er lett tilgjengelig med offentlig kommunikasjon. Nedenfor finner du en liten veibeskrivelse så det er lettere å finne frem til oss.

Besøkssenteret på Bakkehavn

Besøkssenteret på Bakkehavn ligger i Enebakkveien 278b, 1187 Oslo, ved Bogerudmyra i sørenden av Østensjøvannet. Havnehagen friluftsbarnehage er nærmeste nabo og ligger på samme gårdstun som besøkssenteret.

 

Buss til Bakkehavn

Den enkleste måten å komme direkte til besøkssenteret er med buss fra Oslo sentrum. Ta bussen til holdeplassen Lille Langerud. Hit går blant annet linje 70 og 79. Senteret ligger ca. 250 meter fra holdeplassen, opp bakken mot øst. Se kart med veibeskrivelse her.

Bil til Bakkehavn

Det er ikke parkeringsplass på Bakkehavn. Den nærmeste parkeringsplassen ligger fem-ti minutters gange unna besøkssenteret, så da får du en koselig rusletur gjennom Østensjøområdet miljøpark. Parkeringsplassen er skiltet og godt synlig i sørenden av Østensjøvannet, med innkjøring fra Østensjøveien.

T-bane fra Oslo sentrum

Du kan ta T-banen hvis du skal til besøkssenteret på Bakkehavn, men det er lenger å gå enn fra bussen. Kommer du fra Oslo sentrum er den raskeste ankomsten til Østensjøvannet å ta T-bane nummer 3 (Mortensrud) som passerer fra nord til sør på østsiden av vannet. Vannet er langt, og du kan benytte alle de fire holdeplassene Skøyenåsen, Oppsal, Bøler og Bogerud til ankomstpunkter, avhengig av om du vil starte fra nord eller fra syd ved vannet. Skal du til besøkssenteret på Bakkehavn er det kortest å gå fra Bogerud.

Fra Bogerud stasjon kan du følge Bogerudveien som svinger ned mot Bogerudmyra i sør. Flere stier fører ned mot Østensjøvannet fra denne veien.

Fra Skøyenåsen T-banestasjon går du Haakon Tveters vei rett ned til vannets nordende.

Fra Oppsal følger du Oppsalveien til Østensjø gård.

Fra Bøler følger du General Ruges vei/Eterveien, men det finnes også en snarvei forbi Bøler kirke.

Informasjon

Vårt besøkssenter har to avdelinger, en ved Østensjøvannet i Oslo og en på Fornebu i Bærum. Ved begge avdelingene arrangerer vi spennende aktiviteter for hele familien, og vi tilbyr undervisning for barnehager, skoler og andre interesserte grupper.

Begge våre avdelinger er miljøsertifisert.

Avdeling Østensjøvannet

Enebakkveien 278B, 1187 Oslo

Avdeling Lilløyplassen

Tornsangerveien 27, 1360 Fornebu