Meny

Aktiviteter

Østensjøvannet er et flott turmål for kortere vandreturer. Besøk vår natursti i den stemningsfulle Bogerudskogen, eller se på fuglene fra fugleskjulet.

 

Programmet fortsetter under bildet.

Foto: Nina Frydenlund

MARS 2019

 

10. mars, 12-15: Bakkehavn gårds spennende historie
Hør miniforedrag og få omvisning på tunet og nærområdet til Bakkehavn gård. Se bilder av hvordan området så ut i gamle dager.

 

17. mars, 12-15: Snekring av ekornkasser
Når våren kommer begynner ekornet å lete etter et passende sted å bygge bol. Ønsker du et ekorn i hagen? Da kan du snekre din egen ekornkasse hos oss! En gratis kasse per familie.

 

24. mars, 12-15: Rovdyr-show
Bli med på show om dyrene med spisse tenner og skarpe klør! Kom på et morsomt og engasjerende rovdyr-show med mulighet til å kjenne på dyreskinn, skaller og mye mer. Show 12.30 og 14.00.

 

31. mars, 12-15: Våtmarkas økologi
Våtmarka myldrer av liv! I disse unike og truede økosystemene lever en rekke dyr og planter i et skjørt og spennende samspill. Lær om artene som lever der og bli med på morsomme aktiviteter.

 

APRIL

 

7. april, 12-15: Måkenes hemmeligheter
Når det går mot vår fylles luften over Østensjøvannet av en velkjent lyd. Måkene er tilbake! Lær mer om måkene som lever ved vannet, og hvorfor det er så viktig å ta vare på dem. Foredrag 12.00 og 13.30.

 

14. april, 12-15: Østensjøvannets rike fugleliv
Guiding med en skikkelig fugleekspert ved fugleskjulet på vestsiden av vannet. Mulighet til å se i både kikkert og teleskop.

 

21. april, 12-15: Østensjøvannets rike fugleliv
Guiding med en skikkelig fugleekspert ved fugleskjulet på vestsiden av vannet. Mulighet til å se i både kikkert og teleskop.

 

28. april, 12-15: Østensjøvannet – Oslos naturperle nr. 1
Guidet tur! Se det eventyrlige fuglelivet, den varierte naturen og kulturlandskapet som er bevart midt i Oslos byggesone. Fremmøte 12.00 ved lekeplassen i sørenden av vannet. Turen tar 1-2 timer.

 

MAI

 

5. mai, 12-15: Våtmarkene som rasteplass
Våtmarkene er livsviktige rasteplasser for mange fugler på deres reiser til og fra varmere strøk. Kom på et kunnskapsrikt foredrag 12.30 om våtmarkas funksjon i fuglenes trekkruter.

 

12. mai, 12-15: De fascinerende amfibiene
Bli med på et “dykk” ned i froskenes, paddenes og salamandernes verden! Kanskje får du se noen på nært hold? 

 

19. mai, 12-15: Ringmerking av fugl
Å merke fugler med ring rundt foten gir oss viktig informasjon om deres levevis og trekkruter. Lær hvordan merkingen foregår og opplev fugler på en ny og spennende måte! 

 

26. mai, 11-16: Fuglenes dag
Fugleguiding, miniforedrag og minikurs for hele familien på vestsiden av vannet ved Abildsøfeltet. 

 

JUNI

 

2. juni, 12-15: Fremmede arter – hagerømlinger
Ikke alle arter er ønsket i norsk natur. Lær mer om invaderende arter rundt Østensjøvannet og bli med på praktisk bekjempelse av uønskede planter! 

 

9. juni, 12-15: Sangere i våtmarka
Fugleguiding ved fugleskjulet på vestsiden av vannet. Mulighet til å se i både kikkert og teleskop. Nå er sangfuglene på plass rundt Østensjøvannet, bli med og lær mer om sangfugler og fuglesang.

 

16. juni, 12-15: Villblomstens dag og Livet langs Oslos Amazonas
11.30: Elvekant-vandring, opplev det myldrende livet langs vannkanten og oppdag Oslos egen Amazonas! 13.30: Vilt, vakkert og fargerikt! Bli med på blomstervandring i anledning Villblomstens dag. 

 

23. juni, 12-15: Pinnsvinhjelpen kommer på besøk
Pinnsvinhjelpen kommer på besøk og forteller oss om de spennende pinnsvinene og hva vi kan gjøre for å hjelpe dem! 

 

30. juni, 12-15: Spiselige ville vekster
Vi ser og smaker på spiselige ville vekster i området og plukker ingredienser til vår egen ville sommer-te. Lær hvordan du kan kjenne igjen noen gode, ville planter, og hvilke du bør holde deg unna.

Arrangementene er støttet av Oslo kommune og Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 (www.miljøhovedstad.no).

Informasjon

Vårt besøkssenter har to avdelinger, ett ved Østensjøvannet i Oslo og ett på Fornebu i Bærum kommune. Ved begge avdelinger arrangerer vi spennende aktiviteter for hele familien, og vi tilbyr undervisning for skolen, lærere og andre som underviser i biologi, naturfag og annen naturkunnskap.

Avdeling Østensjøvannet

Enebakkveien 278A, 1187 Oslo

Avdeling Lilløyplasssen

Oksenøyveien 100, 1366 Lysaker